Pogosta vprašanja

V katerem formatu vam moramo posredovati datoteko za tisk?

Najbolj zaželena je datoteka PDF, pripravljena v formatu PDF/X3. Seveda pa sprejemamo tudi ostale datoteke: JPG, TIF, INDD, PSD, CDR, AI, EPS,...

Kako pravilno pripravim PDF datoteko za tisk?

PDF datoteka naj vsebuje 3mm dodatka za porezavo/obrez (bleed). Dodane naj bodo oznake za obrez (crop marks). Datoteka naj bo v CMYK barvnem spektru. V kolikor bo datoteka v RGB barvnem spektru, jo bomo sami popravili, vendar lahko pride do odstopanj. PDF datoteko pripravite kot PDF/X3 standard.

Kateri materiali za tisk so na razpolago?

Odvisno od tehnike tiska. Pri digitalnem in offset tisku so na razpolago papirji od 80g/m2 do 350g/m2, brezlesni, sijaj ali mat papir, strukturni papir, samolepilni papir. Pri velikoformatnem tisku pa je na razpolago papir od 90g/m2 do 450g/m2, sijaj ali mat. Pravtako je možen tisk na samolepilno folijo, umetniško CANVAS platno, tekstilno platno, polipropilen in na zelo močan "vinil".

Kaj nam morate dostavite, da vam lahko oblikujemo letak, katalog, plakat, oglas...?

Za oblikovanje vaše tiskovine potrebujemo visoko resolucijske fotografije, logotip v vektorski obliki (AI, EPS, CDR, PDF) ali v visokoresolucijski sliki (JPG, TIF, PSD,) in besedilo. 

Kaj narediti, če nimamo lastnih visokoresolucijskih slik?

V tem primeru vam pomagamo z lastnim arhivom, ki je prerasel že več kot 100.000 fotografij.

Ali lahko fotografije tudi popravite?

Seveda. V kolikor imate fotografije in bi želeli popravke pred tiskom, vam jih pomagamo obdelat, napravimo korekcijo fotografij.
Pri tem preverimo tonske vrednosti fotografije pred tiskom. Pomembna je svetlost, temnost  barve, kontrast, odstranjevanje rdečih oči, odstranjevanje motečih delov (retuširanje) ali obrezava slike. Fotografiji damo nov sijaj in jo pripravimo za tisk ali objavo na spletni strani.

Ali so cene z ali brez DDV?

Vse naše cene, bodisi na spletni strani, tiskanih medijih, cenikih... so izključno brez DDV.

 

Naše storitve

  • Velikoformatni tisk
  • Tisk na papir
  • Tisk na foljo  
  • Tisk na tekstilno platno
  • Tisk na umetniško CANVAS platno
  • Tisk na samolepilno foljo
  • Digitalni tisk
  • Offset tisk
  • Grafično oblikovanje
  • Prevajanje

AKCIJA MESECA

ROLL-up STOJALA

Roll-up stojalo (rolo) stojalo + tisk na PVC platno. Material, ki se ne trga in mečka. V ceno je vključena tudi prenosna torba. Stojalo je iz zelo trpežnega aluminija in ima dve "nogici".

Dimenzija 85x200 cm - znižana na samo 50,00 €. Dimenzija 100x200 cm - znižana na samo 60,00 €.