Delovni čas: od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Izven delovnega časa pokličite ali pošljite e-pošto.
Image Alt

FAQ Page – Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Za vas smo pripravili nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja.

Za vsa ostala vprašanja nas lahko kontaktirate po elektronski pošti info@kreativ-design.si ali po telefonu 040 415 395.

V katerem formatu je potrebno posredovati datoteko za tisk?

Najbolj zaželena je datoteka PDF, pripravljena v formatu PDF/X3. Seveda pa sprejemamo tudi ostale datoteke: JPG, TIF, INDD, PSD, CDR, AI, EPS…

Kako pravilno pripravim PDF datoteko za tisk?

PDF datoteka naj vsebuje 3mm dodatka za porezavo/obrez (bleed). Dodane naj bodo oznake za obrez (crop marks). Datoteka naj bo v CMYK barvnem spektru. V kolikor bo datoteka v RGB barvnem spektru, jo bomo sami popravili, vendar lahko pride do odstopanj. PDF datoteko pripravite kot PDF/X3 standard.

Kateri materiali za tisk so na razpolago?

Pri digitalnem in off set tisku so na razpolago papirji od 80g/m2 do 350g/m2, brezlesni, sijaj ali mat papir, strukturni papir, samolepilni papir. Pri velikoformatnem tisku pa je na razpolago papir od 90g/m2 do 450g/m2, sijaj ali mat. Prav tako je možen tisk na samolepilno folijo, umetniško CANVAS platno, tekstilno platno, polipropilen in na zelo močan “vinil”.

Kaj potrebujete, da nam lahko oblikujete letak, katalog, plakat, oglas...?

Za oblikovanje vaše tiskovine potrebujemo visoko resolucijske fotografije, logotip v vektorski obliki (AI, EPS, CDR, PDF) ali v visokoresolucijski sliki (JPG, TIF, PSD in besedilo.

Kaj narediti, če nimamo lastnih visokoresolucijskih slik?

V tem primeru vam pomagamo z lastnim arhivom, ki je prerasel že več kot 100.000 fotografij.

Ali lahko fotografije tudi popravite?

Seveda. V kolikor imate fotografije in bi želeli popravke pred tiskom, vam jih pomagamo obdelat, napravimo korekcijo fotografij. Pri tem preverimo tonske
vrednosti fotografije pred tiskom. Pomembna je svetlost, temnost barve, kontrast, odstranjevanje rdečih oči, odstranjevanje motečih delov (retuširanje) ali obrezava slike. Fotografiji damo nov sijaj in jo pripravimo za tisk ali objavo na spletni strani.

Koliko časa potrebuejte za dobavo tiskovin ?

Čas dobave je odvisen od vrste tiskovin in količine. Določene tiskovine lahko natisnemo še isti dan (plakati, nalepke, Roll-up stojala, platno,..)

Kako imate urejeno dostavo oz. prevzem tiskovin ?

Dostavo izvajamo preko našega pogodbenega partnerja, Pošte Slovenije. Naročene izdelke je možno prevzeti tudi osebno, po predhodnem dogovoru.

Ali so cene z ali brez DDV?

Vse naše cene, bodisi na spletni strani, tiskanih medijih, cenikih… so izključno brez DDV.